Tourist Information Center of the Republic of Karelia

IMG_20150514_095412

Tourist Information Center of the Republic of Karelia

Ensimmäinen viikko on mennyt hujahtaen ohi ja olen kyllä tykännyt täällä olosta. Toimistossa on erittäin mukava tunnelma ja töitä saa tehdä kaikessa rauhassa. Apuakin saa heti, kun vain pyytää ja toimiston väki ovat olleet avuliaita. He ovat halunneet kertoa enemmän aikalailla kaikesta, jos on vain ollut kiinnostunut kuulemaan. Pääsääntöisesti olen kääntanyt toimiston venäjänkielisiä materiaaleja englanniksi ja päivittanyt tietoja nettisivuille (www.ticrk.ru). Olen positiivisesti yllättynyt siitä materiaalin määrästä mitä sivuilta löytyy tältä alueelta. Venäjäksi toki löytyy enemmän tietoa, mutta englanninkielistä puolta yritetään myös koko ajan täydentää ja kääntää, kun kiireiltä ehtii.

Tietokoneen ääressä sitä tulee kyllä istuttua koko päivä, mutta tee-tauot mukavasti piristävät päivärytmiä. Tuntuu, että kiire ei ole koskaan, vaan aina löytyy aikaa juoda kupponen teetä ja jutella maailman menoista. Varsinanen turistikausi on vasta aluillaan, joten aika hiljaista siellä vielä on päivisin. Uusien tapahtumien etsintä ja niistä tiedottaminen nettisivuille on nyt siis se pääasia, mihin toimisto keskittyy.

Tänään ohjelma oli hiukan erilainen edelisiin toimistopäiviin verrattuna. Kävimme tutustumassa paikalliseen juustotehtaan toimintaan ja juustoihin. Kun puhuttiin tehtaasta, mielikuvaksi tuli jonkinmoinen iso halli, missä juustoa olisi paljonkin, mutta lopulta saavuimme pienen omakotitalon pihaan jonka vieressä oli pieni parakkirakennus, jossa juustoa valmistettiin. Saimme maistella niita kahta laatua mitä siella oli ja ostimme myös muutaman palan kotiinkin. Maultaan juustot olivat aika kuivia ja itse en hirveasti erottanut makueroja näiden kahden välillä. Paljon oli “juustonaisella” kerrottavaa tehtaasta, mutta faktatietoa tuli niin paljon, että työporukan oli vaikea sitä olla koko ajan kääntämässä englanniksi. Tyydyin siis maistelemaan juustoja ja katselemaan maisemia.

IMG_20150514_114358

Toimistoa sisältäpäin

Täman jalkeen jonnekin mökkilomakeskukseen ja lounastimme siella. Alkuruoaksi oli kalariisisalaattia (?) ja pääruoaksi hernekeittoa, mutta keitto oli aika kaukana suomalaisesta hernekeitosta. Jälkiruoaksi paikallista pullaa, jonka sisallä oli juustoa ja omenaa. Kohteliaasti siinä tottakai söi mitä tarjottiin, mutta ei ehkä ollut juuri sitä mitä itse olisin tilannut. Lomakeskuksen mökit olivat isoja ja n. 5 huonetta oli jokaisessa mökissa. Ranta oli lähellä ja paikka vaikutti oikein mukavalta ja kotoisalta missä olisi itsekin voinut majoittua.

Oli kiva päästä näkemään vähän muitakin paikkoja kuin Petroskoi, kun täällapain en ole aikaisemmin matkustanut. Tiet olivat aika kuoppaisia ja nopeusrajoituskylteissä näytti olevan 50km/h, mutta ei se menoa haitannut, kun meidän mittarissa oli suurimmaksi osaksi 100km/h. Pomppuinen ja vauhdikas kotimatka, maha täynnä ei niin mieluista ruokaa, ei ehkä ollut kaikista mieluisin, mutta tulipahan nähtyä eri paikkoja.

IMG_20150519_162027

Äänisen rannalta

-Heini

3 vastausta artikkeliin ”Tourist Information Center of the Republic of Karelia

  1. Good evening, I was just taking a look at your website and submitted this message via your feedback form. The “contact us” page on your site sends you messages like this to your email account which is the reason you’re reading through my message at this moment correct? That’s half the battle with any type of online ad, getting people to actually READ your ad and I did that just now with you! If you have an ad message you would like to blast out to thousands of websites via their contact forms in the U.S. or anywhere in the world send me a quick note now, I can even focus on your required niches and my costs are very low. Send a reply to: harry2947har@gmail.com

  2. Good morning, I was just taking a look at your website and submitted this message via your “contact us” form. The contact page on your site sends you these messages via email which is the reason you’re reading through my message right now right? That’s the most important achievement with any kind of online ad, getting people to actually READ your message and this is exactly what you’re doing now! If you have an advertisement you would like to promote to tons of websites via their contact forms in the U.S. or to any country worldwide send me a quick note now, I can even target specific niches and my pricing is super low. Send a reply to: Phungcorsi@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *