Vähän erilainen viikonloppu

Perjantaina lähdettiin työporukalla ja noin 25 muun matkailualan ammattilaisen kanssa pienelle viikonloppuretkelle ympäri Venäjän Karjalaa. Tarkoituksena oli tuoda Karjaaa enemmänkin esille ja markkinoida erilaisia aktiviteetteja tällä alueella. Osallistujat olivat suurimmaksi osaksi Pietarista ja Moskovasta ja he olivatkin erittäin innoissaan kaikesta tästä luonnosta ja järvistä mitä täältä löytyy. Itse tulin takaisin kotiin jo lauantai-iltana, mutta muut jatkoivat matkaa vielä sunnuntai-iltaan saakka.

Perjantaina oli ohjelmassa vierailuja eri lomamökkikohteissa, sotamuseossa, muistomerkeillä, isolla koskella, kuuluisalla padolla ja lounas oli jeeppisafarin jälkeen metsässä. Johonkin väliin oli vielä saatu veneilyretki vanhalle puiselle kirkolle mahtumaan. Lomamökit olivat suurimmaksi osakseen jättimäisiä hirsimökkejä kaikilla varusteilla järven rannalla. Paljon tietoa niistä kerrottiin, mutta tällä tytöllä ei tuo venäjä ihan niin hyvni luista, joten meni taas vain maisemia katsellessa. Sotamuseo meni myös aika ohi, kun englanniksi mitään tietoja ei ollut ja vain venäjäksi olisi pitänyt kaikki ymmärtää. Hommasin 2 viikkoa sitten paikallisen sim-kortin ja netin siihen päälle, niin google translate oli kyllä reissunpäällä taas kätevä, kun sai heti katsottua mitä jokin sana tarkoitti.

IMG_20150523_095318IMG-20150523-WA0005

Jeeppisafari oli myös oikein hauskaa ajanvietettä ja ajoimme siis jeepeillä ensin keskellä metsää siellä täälä ja sen jälkeen isossa hiekkamontussa ylös alas. Hauskaa oli todellakin, mutta ei ehkä oltu mitään turvallisuusasioita mietitty sitä järjestettäessä. Osallistujat saivat myös itse kokeilla jeepillä ajoa hiekkamontussa, mutta itse jätin välistä sen puuhan. Tuntui, että koko auto kaatuisi jos yrittäisin.

 

IMG-20150522-WA0019

Jeeppi jumahti sitten keskelle kiviröykkiötä kun oli pakko esittää että siitäkin voi päästä

Oli kyllä jo yhteen päivään tungettu niin paljon aktiviteetteja ja tapahtumaa, että kun vihdoin päästiin hotellille 12 aikaan illalla niin nukkumaan olisi kyllä tehnyt mieli mennä. Meillä oli kuitenkin vielä yhteinen illalline järjestetty ja venäläiseen tapaan sekin sitten venähti mukavasti. Snapsilasit kilisi, kun joka toinen minuutti piti jostain asiasta kippistää ja hiukkasen meni hermo, kun olisi ehkä halunnut jo nukkumaan. Laseja piti kilistellä joka ikisen mummon ja kissan puolesta. Kaiken kruunasi huonetoverini kovaääninen kuorsaus, joten siinä jäi ne yöunet melkein kokonaan ja aamulla taas pirteänä kahdeksalta aamiaiselle.

IMG_20150523_095332

Aamulla hotellilla opeteltiin tekemään karjalanpiirakoita

IMG_20150523_132024

Äänisen toisessa päässä Medvezhyegorskissa eli suomalaisittain Karhumäessä

Jotta tämä teksti olisi erittäin sekavassa järjestyksessä kuvien kanssa, voisin vielä sen kertoa, että lauantai aamuna meillä oli aamiaisen jälkeen luvassa karjalanpiirakoiden ja kangasnukkejen tekoa. Sieltä lähdimme takaisin Petroskoin suuntaan ja nukuin varmaan joka välissä bussissa, kun siihen tuli mahdollisuus. Vierailimme vielä kuuntelemassa Karjalaisesta perinteestä yhdessä mökkerössä ja sen jälkeen itse hyppäsin pois kyydistä ja tulin kotiin, mutta muut jatkoivat vielä haski farmille ja koskenlaskuun.

-Heini

Ps. Vaikka blogia olen joutunut aikaisemminkin kirjoittamaan, niin en ymmärrä mikä on nyt niin vaikeaa kun nämä kuvat ei voi mennä kuten haluaa. Hyppii sinne tänne ja ei suostu liikkumaan enää mihinkään jos kerran sen johonkin lätkäsee. Kiva juttu moi.

3 vastausta artikkeliin ”Vähän erilainen viikonloppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *