Kotona taas

Wau. Voiko kuukausi oikeasti hujahtaa ohitse näin nopeasti? Lauantai-aamuna kello 5 istahdimme bussiin Petroskoissa ja noin seitsemän tunnin jälkeen lösähdin kotisohvalle valvotun yön ja pitkän matkustamisen uuvuttamana. Olo oli (ja on vieläkin) vähän tyhjä; nytkö se jo loppui? Nytkö taas täytyisi jatkaa tavallista arkea koti-Suomessa? En olisi osannut Venäjälle lähtiessäni kuvitellakaan, että en haluaisi sieltä takaisin vielä kuukauden jälkeen!

10836198_10206129684033648_1837785816_n

Ihana Dima, joka säästi meille aina lettuja aamiaiselta <3

Tämä on varmasti käynyt ilmi blogissa jo noin 153 kertaa, mutta aikamme Petroskoissa oli todellakin kaikin puolin positiivinen yllätys ja mahtava kokemus, en kadu lähtöä hetkeäkään! Meille kerrottiin etukäteen, että venäläisten työkulttuuri on suomalaisesta poikkeava ja siihen pitää osata asennoitua oikein ja avoimin mielin. Kuitenkin jo ensimmäisestä päivästä lähtien hotellilla työskennellessämme saimme jatkuvasti hyvää palautetta työstämme, joku oli koko ajan kyselemässä että onko kaikki hyvin ja ihan kaikki auttoivat aina, jos esimerkiksi kielimuuri tuli vastaan asiakkaiden kanssa. Vaikka kaikki työntekijät eivät englantia puhuneetkaan, sujui yhteistyö moitteettomasti ja töissä oli kivaa joka päivä.11358882_10206129799316530_518037366_n

Viimeisenä työpäivänämme meille oltiin järjestetty pieni kahvitilaisuus, jossa meitä taas kerran kiiteltiin kovasti ja ihasteltiin, kuinka olemme olleet todella energinen ja hyväntuulinen lisä työyhteisössä. Etenkin kaikki hämmästelivät sitä, kuinka reippaasti olimme töitä tehneet; hommat olivat hoituneet paljon sukkelammin, kun me olimme olleet töissä ja hotellille kaivattaisiin kuulemma juuri kaltaisiamme ”Duracell-pupuja” (niin kuin he meitä nimittivät :D). Me olimme Jatan kanssa ensimmäiset ulkomaalaiset harjoittelijat hotellissa, joten työntekijätkin olivat etukäteen jännittäneet, kuinka tulemme pärjäämään töissä venäjänkielen ”taitomme” kanssa vieraassa maassa. Kaikki olivat olleet kuitenkin kuin puulla päähän lyötyjä jo ensimmäisenä työpäivänämme; otimme hommat heti haltuumme ilman, että olisi jatkuvasti tarvinnut olla seuraamassa vieressä ja jaksoimme aina hymyillä.

11330470_10206129737074974_741749008_n

Viimeisen työpäivän haikea fiilis. Saatiin Albertilta pöllöt muistoksi<3

Myös ammatillisessa mielessä tämä kuukausi antoi paljon hyviä eväitä tulevaisuuteen. Jakso opetti työskentelemään kansainvälisessä ympäristössä ja huomaamaan sen, että vaikkei yhteistä kieltä ollutkaan aina asiakkaiden tai muiden työntekijöiden välillä, saatiin hommat hoidettua hienosti ja kaikki olivat tyytyväisiä. Kuinka helpolta tämän jälkeen tuntuukaan työskennellä Suomessa omalla äidinkielellä?! Oli myös mahtavaa huomata, kuinka nopeasti kieltä oppii vain kuuntelemalla keskusteluita. Viimeisinä päivinä kävimme jo lyhyitä keskusteluita työntekijöiden kanssa venäjäksi ja kaikki olivat yllättyneitä siitä, kuinka paljon ymmärrämmekään heidän keskusteluistaan. Hieno fiilis!

Kaikki, jotka ovat vähääkään kiinnostuneet ulkomaille harjoitteluun lähdöstä, tässä erittäin vakavasti otettava kehotus: LÄHTEKÄÄ! IHAN TOSI! Tein itse ensimmäisen vuoden harjoitteluni Suomessa hotellin vastaanotossa, ja sain toki senkin avulla kokemusta matkailu-alalla työskentelystä. Kuitenkin vertaillessani näitä kahta harjoittelujaksoa keskenään (ei näitä voi edes vertailla…) sain Petroskoista irti paljon enemmän. Mahtavan työkokemuksen lisäksi uusia ihania ihmisiä, joihin tulen pitämään yhteyttä varmasti tulevaisuudessa, tutustumista uuteen kulttuuriin, ison kasan ammatillista itsevarmuutta ja uudistuneen kuvan Venäjästä ylipäätään.

Meidän hyvästit työkavereille

Meidän hyvästit työkavereille

Ja HUOMIO sinä Karelia AMK:in matkailualan opiskelija; Park Inn ottaa sinut avosylin vastaan, jos harjoittelu kyseisessä hotellissa kiinnostaa!! Pomomme silmät suorastaan loistivat, kun kerroimme, että koulutusalamme on täynnä samankaltaisia reippaita ja iloisia opiskelijoita. Hän suorastaan aneli, että he saisivat meidän porukkaamme heille harjoitteluun ja lupasimme välittää viestiä eteenpäin! Rohkeasti vaan maailmalle, ette varmasti tule katumaan hetkeäkään!:)11335903_10206129912279354_1617799895_n

 

-Rinja

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Kotona taas

  1. Kiitos tästäkin viimeisestä postauksesta. Näitä on ollut hyvin mukava seurata. Hienoa, että noin reippaina hotelitte homman ja petasitte harjoittelupaikat vielä seuraavillekin Petroskoista kiinnostuneille. Nyt sitten työpaikkahaastatteluissa muistatte vaan mainita, että tällaistakin on tullut tehtyä: asennetta, kielitaitoa ja kokemusta on jatkossa vaikka mihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *